Trenutno pregledavate Knjiga Sinj i Alka

Knjiga Sinj i Alka

Predstavljanje knjige „Sinj i Alka” – priče o ljudima i događajima“ u Zagrebu i Sinju

U Zagrebu će se 23. siječnja u dvorani Matice hrvatske održati predstavljanje knjige „Sinj i Alka” – priče o ljudima i događajima“ autora Jakova Žižića. Knjiga pokriva širok raspon tema prožetih Sinjom i Alkom i sastavljena je od nešto više od trideset eseja podijeljenih u šest tematskih cjelina – “Sinjani i Hrvatsko proljeće”, “Promišljanja o Sinjskoj alki”, “Zanimljivosti iz povijesti Sinjske alke”, “Sinj izvan domovine”, “Tihomil Rađa i sinjska kultura sjećanja” te “Poznati i manje poznati Sinjani 20. stoljeća”.

Izdavač knjige je Klub Sinjana Zagreb.Knjigu će predstaviti prof.dr.sc. Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, doc.dr.sc. Vladimir Filipović, urednik knjige te autor Jakov Žižić, politolog i asistent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Predviđena su i uvodna obraćanja istaknutih predstavnika iz političkog, društvenog i kulturnog života.U Sinju će se predstavljanje knjige održati 1. veljače u sklopu manifestacije Noć muzeja 2019. Zajedno s autorom u Sinju će knjigu predstaviti Joško Kontić, glavni urednik HIT radija, izv.prof.dr.sc. Josip Dukić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu i fra Mirko Marić, predsjednik ogranka Matice hrvatske u Sinju.