Trenutno pregledavate Redovna skupština 2021 Kluba Sinjana

Redovna skupština 2021 Kluba Sinjana

Dana 09. studenog 2021. godine, održana je kako smo i najavili redovna godišnja skupština Kluba Sinjana Zagreb, u prostorijama kluba uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Najbitniji zaključci sa skupštine su podnošenje izvještaja o radu i financijskih izvješća za 2020. godinu, koja je skupština jednoglasno prihvatila i usvojila.

Obzirom na svima nam poznato pandemijsko i epidemiološko okruženje tijekom 2020. godine, ograničene su bile i mogućnosti aktvnosti kluba te su naglašene najznačajnije tijekom godine i to:

  •  U veljači  2020. organizirali smo tradicionalno gostovanje Sinjskog pučkog kazališta u Zagrebu  premijernom izvedbom predstave “Diva Grabovčeva“.
  • Obzirom na epidemiološku situaciju i mjere u dane “Alke i Velike Gospe 2020”. nismo realizirali kako je bilo planirano izložbu akademskog slikara Krešimira Nikšića  u galeriji Sikirica, ali smo uspjeli u predvorju muzeja Sinjske alke svima dati na uvid njegovo djelo “Opsada Sinja”, ulje na platnu dimenzija 3×2 m;
  • Tijekom ljeta smo skromno u okviru mogućnosti pomogli izdavanje Enigmatske povijesti Sinjske alke autora Mate Ivandića;
  • Kao i uvijek kada smo u mogućnosti, tako smo i ovaj put uplatili 1.000,00 kuna u sklopu humanitarne akcije za liječenje Viktorije Horvat iz Sinja;
  • Temeljem naše inicijative koja je proizašla kao rezultat svih naših tribina u Matici hrvatskoj na temu Hrvatskog proljeća, Sinja i zaslužnih Sinjana, Skupština Grada Zagreba je na svojoj 37. sjednici jednoglasno usvojila prijedlog za imenovanje Obale dr.sc. Marka Veselice i Parka dr.sc. Vladimira Veselice.  To je za sve nas ogromni uspjeh, za koji najveće zasluge ima naš Vladislav koji je bio neumoran u pokušaju da se to dovede do realizacije i činjenice da je Grad Zagreb  postavio i službeno ploče sa njihovim imenima na predloženim lokacijama.
  • Klub Sinjana i odbor Brnažana u Zagrebu u sastavu dr.sc. Inga Mandac Smoljanović, Tihomir Mandac i Branko Marić, organizirali su aukciju umjetničkih djela niza autora, prihod od koje je bio namijenjen kao donacija izgradnji crkve sv. Nikole Tavelića u Brnazama. Ukupno je prikupljeno 27.950,00 kuna, koje su i uplaćene na račun za izgradnju crkve.
  • Zadovoljstvo nam je bilo što smo bili u mogućnosti na zamolbu iz NK „Junak“ biti  njihov domaćin na gostovanju u Zagrebu i ugostiti ih, na čemu su nam se po povratku u Sinj i zahvalili.

Predsjednik Kluba je upoznao sve nazočne o planu aktivnosti za 2022. godinu, od kojih su najznačajniji događaji organizacija koncerta klape Sinj, povodom 40. godina osnutka i rada klape i nastup Gradske glazbe Sinj u sklopu obilježavanja 160 godina postojanja Gradske glazbe Sinj. Sve ovo planirano je ostvariti u suradnji sa Gradom Sinjem i  u dogovoru sa gradonačelnikom g. Mirom Buljem, koji je naš prijedlog prihvatio i iskazao spremnost za pomoć i potporu u realizaciji.  Predložili smo gradonačelniku da se ova događanja ukoliko bude moguće prošire na cjelodnevno predstavljanje Sinja i Cetinskog kraja, Zagrebu u turističkoj, gastronomskoj i OPG ponudi. Realizacija planiranog događanja planirana je okvirno za kraj mjeseca svibnja 2022. godine. Sve ostale planirane aktivnosti ovisiti će o mogućem okviru djelovanja uvjetovanog epidemiološkom situacijom.

U sklopu aktivnosti za 2022. godinu predsjednik je najavio da će biti održana krajem godine redovna izborna skupština, na kojoj očekuje da bi bilo dobro da se pojave i novi i mlađi članovi sa željom i razmišljanjima da se uključe u vođenje Kluba.

Predsjedavajući zaključuje ovu točku dnevnog reda i konstatira da je prijedlog jednoglasno prihvaćen i usvojen.

Najveći i najzahtjevniji projekt svake godine je organizacija “Večeri Sinjana i Cetinjana” koja je planirana i ove godine u okviru mogućeg zbog epidemiološke situacije i mjera zaštite zdravlja, sukladno mjerama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na našu žalost zbog trenutne epidemiološke situacije  i sukladno odlukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite, planirani i dogovoreni termin održavanja „Večeri Sinjana i Cetinjana“ u hotelu The Westin za 25.studeni 2021.  morao je biti odgođen i čim to uvjeti dopuste, idemo na održavanje tradicije druženja.

Predsjednik Kluba je još jednom zahvalio svim prijateljima, sponzorima i donatorima Kluba, koji su i ovaj put pokazali spremnost pomoći u pokriću troškova organizacije same večeri i velika većina je naglasila da će i u prvom mogućem terminu održavanja “Večeri Sinjana i Cetinjana” ostati pri svojim odlukama, na čemu im iskreno od srca zahvaljujemo i ovom prigodom.

Svako dobro i čuvajte sebe i sve oko sebe!

Klub Sinjana Zagreb